praca maturalna geneza/analiza utworów
• Strona 1 z 1
praca maturalna geneza/analiza utworów
witam drodzy użytkownicy. jest to mój pierwszy post na tym forum. chciałbym zwrócic sie do was z porśbą o pomoc. na temat pracy maturalnej z polskiego wybrałem analize tekstów budki. mój wybór to takie tango, cisza, V bieg i bal wszystkich swietych. prosiłbym o przytoczenie kilku uwag na temat genezy utworów lub inne informacje (czy tez wasze analizy) które pomogły by mi uporac sie z tematem. każda informacja będzie dla mnie bardzo cenna. będe wdzięczny jeżeli ktoś zeche poświecic kilka chwil. pozdrawiam serdecznie. pasi
- pasi
- Nowy
Witam serdecznie.No ambitny zestaw,w/g mnie w dobie skrzyń 6 cio biegowych-V BIEG JEST PIOSENKĄ NIEAKTUALNĄ-TE PIOSENKI MOŻNA INTERPRETOWAĆ TYLKO w dwóch aspektach-na trzeżwo albo po pijaku,a V bieg radze zawsze na trzeżwo.Tyle dygresji dorzuć tam jeszcze No i gra. 

- LORD MALAK
- Często się wypowiada
LORD MALAK pisze:Witam serdecznie.No ambitny zestaw,w/g mnie w dobie skrzyń 6 cio biegowych-V BIEG JEST PIOSENKĄ NIEAKTUALNĄ-TE PIOSENKI MOŻNA INTERPRETOWAĆ TYLKO w dwóch aspektach-na trzeżwo albo po pijaku,a V bieg radze zawsze na trzeżwo.Tyle dygresji dorzuć tam jeszcze No i gra.
nie ma to jak zyczliwe powitanie nowego czlowieka na forum zainteresowanego (taka czy inna) tworczoscia Budki

Czy ty czujesz ten rytm...?
On pulsuje nam we krwi...
On pulsuje nam we krwi...
-
ika - Stały bywalec
Witam sedecznie.To było powitanie.Proponuje maturzyście bardziej prosty do interpretacji zestaw Cień wielkiej góry,Noc nad Norwidem\jego serce spoczywa ponoć na Wawelu ,a pochowali go w zbiorowej mogile\.W obu utworach dominuje temat że tak powiem tego co nieuchronne i tego co nas zawsze spotka.Klamrą spinającą może być Cisza-interpretowana w wymiarze indywidualnym wewnętrznym człowieka z nałożonym odniesieniem społecznym.Zestaw prosty w interpretacji,ale niech kolega maturzysta oglądnie jeszcze taki film niemiecki Północna ściana bodajże -to da szersze spojrzenie-a koleżanka ika zamiast marudzić to prosze napisz swoje propozycje i uśmiechnij sie czasami 

- LORD MALAK
- Często się wypowiada
a ja mam tylko jedno pytanie do kolegi maturzysty: dlaczego taki temat?
Twoja bibliografia zepewne jest uboga w opracowania bo watpie zeby ktos pisal opracowania do utworow Budki. Ja tez zdaje mature w tym roku, ale pomimo iz jestem fanka Budki od ponad 10lat nie wybralam ich utworow do pracy maturalnej (choc sie nad tym zastanawialam) bo wiedzialam ze nie bedzie latwo, a poza tym mam raczej scisly umysl.
Życzę Ci powodzenia, mam nadzieje ze dasz rade.
Twoja bibliografia zepewne jest uboga w opracowania bo watpie zeby ktos pisal opracowania do utworow Budki. Ja tez zdaje mature w tym roku, ale pomimo iz jestem fanka Budki od ponad 10lat nie wybralam ich utworow do pracy maturalnej (choc sie nad tym zastanawialam) bo wiedzialam ze nie bedzie latwo, a poza tym mam raczej scisly umysl.
Życzę Ci powodzenia, mam nadzieje ze dasz rade.
www.pomocdlaradka.le.pl - i Ty możesz pomóc mojemu bratu przekazując swój 1% podatku 

-
Martyna M - Czasem tu pisuje
• Strona 1 z 1