Mirek mieszka obecnie w Palowicach. Przez wiele lat mieszkał w Wodzisławiu Śląskim (dość blisko Palowic) i był moim sąsiadem. Do dnia dzisiejszego utrzymujemy stałe kontakty. To naprawdę świetny muzyk (wiem, bo nie raz razem graliśmy) i dobry kolega. Nie odbiła mu palma i nie gwiazdorzy, jak to się niektórym zdarza po osiągnięciu sukces. Pierwszy zespół w jakim grał to "Droga do Emmaus", był jego założycielem i liderem, grał tam na klawiszach, a nie na basie. Po jakiś czasie zespół rozpadł się. Następnie Mirek dostał się do zespołu "Grupa Mojego Brata", gdzie grał na basie. Zespół ten również rozpadł się, ale muzycy ci znaleźli miejsce w innych zespołach, gitarzysta Tomek Liper przewinął się przez Rynkowskiego, Kasię Kowalską itd. a teraz na stałe gra w "DeMono" od kilku lat, perkusista Leon Paduch gra w "Elektrycznych Gitarach", wokalista Gosia Paduch śpiewa w chórkach między innymi z "Urszulą", a klawiszowiec Piotr Kominek gra z Mietkiem Szcześniakiem i na drugim klawiszu w Budce Suflera. Mirek natomiast przewinął się przez wiele innych znanych i cenionych zespołów, solistów itd. np. przez Ewę Bem, Urszulę, Kasię Kowalską itd., no i teraz gra w Budce razem z Piotrem

Mirek obecnie gra w jeszcze dwóch innych zespołach, ale bardziej hobbistycznie w "Mate.O", gra tam również Tomek Lipert i Piotr Kominek, oraz w "Sela", to taka reaktywacja "Drogi do Emmaus", ale Mirek gra tam na basie i akordeonie, na gitarze gra również Tomek Lipert, a na klawiszach Piotr Kominek, na wokalu jest Joanna Rzyczniok (znakomita wokalista jazzowa, kiedyś śpiewała w "Drodze do Emmaus", nagrała 2 solowe płyty, których producentem był Mirek). W obu tych zespołach (Mate.O i Sela) na perkusji gra znakomity muzyk Irek Głyk (wiem bo grywamy czasami), który współpracował np. z Justyną Steczkowską itd. Obecnie Mirek i Irek są sąsiadami i kończą budować swoje studio nagrań.
Mirek ma żoną Beatę i dwoje dzieci.
PS. Tak się składa, że ich wszystkich znam, gdyż poznałem ich przez Mirka, jedynie Asie Rzyczniok znałem wcześniej niż Mirek.
Obecnie współpracuję z wokalistką Renatą Wołkiewicz, która jest sąsiadką Romka Lipko

dla ciekawostki powiem wam, że 3 domy dalej mieszka Beat Kozidrak z zespołu Bajm
a ja jestem gitarzystą