Coś o Piotrze klawiszowcu
• Strona 1 z 1
Coś o Piotrze klawiszowcu
Na początek chciałbym zwrócić uwagę, że Piotrek nie poczułby się mile, gdyby zajrzał na to forum i nie znalazł żadnego posta na swój temat. Chociaż jego udział w zespole z pewnością nie jest tematem do długich rozważań, to jednak wspomnieć i podyskutować o nim jak najbardziej wypada.
Różne emocje wzbudza w nas udział Kominka w Budce. Odzywają sie głosy, że drugi klawisz wśród instumentów nie jest potrzebny, to jednak zawsze dodaje muzyce nowego ducha a zepołowi trochę nowy charatker. Cóż z tego, że czasem po prostu go nie słachać (przynajmniej ja, będąc na koncercie widziałem jak zasuwa po klawiaturze, ale dźwięki będące tego efektem jakoś nie specjalnie dochodziły do moich uszu), i tak wychodzi z pożytkiem dla ogólnego wrażenia. Jasne, takie utwory jak "Memu miastu na do widzenia", czy "Jest taki samotny dom" powinny być zagrane w klimatach rockowych i delikatne dźwięki Kominka takiej atmosfery piosenkom tym nie nadadzą. Może nie mam racji.
Co Wy o tym sądzicie?
Różne emocje wzbudza w nas udział Kominka w Budce. Odzywają sie głosy, że drugi klawisz wśród instumentów nie jest potrzebny, to jednak zawsze dodaje muzyce nowego ducha a zepołowi trochę nowy charatker. Cóż z tego, że czasem po prostu go nie słachać (przynajmniej ja, będąc na koncercie widziałem jak zasuwa po klawiaturze, ale dźwięki będące tego efektem jakoś nie specjalnie dochodziły do moich uszu), i tak wychodzi z pożytkiem dla ogólnego wrażenia. Jasne, takie utwory jak "Memu miastu na do widzenia", czy "Jest taki samotny dom" powinny być zagrane w klimatach rockowych i delikatne dźwięki Kominka takiej atmosfery piosenkom tym nie nadadzą. Może nie mam racji.
Co Wy o tym sądzicie?
<i>"To nie ja, to przeszłość , to ona godzi nożem w serce, na złość"</i>
-
January Gabriel - Czasem tu pisuje
Piotrek nie poczułby się mile, gdyby zajrzał na to forum
Dobre!! Wręcz bardzo dobre!!

A wracając do tematu, to mysle, że Lipko sam dobrze sobie radzi i nie potrzeba klawiszów numer dwa.
Ja nie myśle, że Piotrek jest złym muzykiem tylko, ze jest zbędny w BS. Dobrze gra, ale to nie pasuje do BS - przynajmniej w mojej wizji tego zespołu.
Pozdrawiam
"I coraz bardziej wokół pusto,
Jedyny MÓJ przyjaciel lustro,
Widoki piękne lecz cóż z tego,
Coś zostało zgubione, zgubione, zgubione!"
-
black_ozzy - Wybitny reprezentant
Kominek i jego klawisze
Obecność Piotra Kominka w Budce po koncercie w Krakowie wydaje mi się teraz niezbędna, przynajmniej po tym co można było zobaczyć w TV. Większość motywów na klawiszach grał właśnie Piotrek, a Romka nawet nie pokazywano. Uważam, że każdy instrumentalista powinien mieć swoje 5 minut na koncercie na popisy solo, wtedy P. Kominek mógłby wyczarować naprawdę ciekawe dźwięki.
Co do ich obecności na stronie Budki, to tutaj sprawa jest oczywista, zespół w żaden sposób nie próbuje nawiązać kontaktu z fanami, co jest bardzo przykre. Do tego wszystkiego dochodzi brak na stronie jakichkolwiek informacji o członkach zespołu, ale ten problem jest już znany wszystkim od 2 lat.
Co do ich obecności na stronie Budki, to tutaj sprawa jest oczywista, zespół w żaden sposób nie próbuje nawiązać kontaktu z fanami, co jest bardzo przykre. Do tego wszystkiego dochodzi brak na stronie jakichkolwiek informacji o członkach zespołu, ale ten problem jest już znany wszystkim od 2 lat.
-
Magister - Moderator
Piotrek Kominek
Popieram Magistra w całej rozciągłości - nie wyobrażam sobie teraz Budki bez Piotra...
-
miszczu - Strasznie wygadany
To co Powiedział Krzysztof C. i Tomasz Z. o Piotrze Kominku Uważam, że ten człowiek jest bardzo potrzebny Budce Suflera i uważam, że ten gość jest świetnym instrumentalistą i muzykiem. Nie wiem dalej jak z następnymi klawiszami w Budce.
Miszczu! Ty wiesz, że bez nirgo by nie było Łukasza Pilcha, Mirka Stępienia. Mam nadzieję, że w następnym spotkaniu będą również oni_Młode Lwy- Budki Suflera
Pozdrawiam Wszystkich
Miszczu! Ty wiesz, że bez nirgo by nie było Łukasza Pilcha, Mirka Stępienia. Mam nadzieję, że w następnym spotkaniu będą również oni_Młode Lwy- Budki Suflera
Pozdrawiam Wszystkich
- Gość
Re: Piotrek Kominek
Popieram was obu. Kominek forevermiszczu pisze:Popieram Magistra w całej rozciągłości - nie wyobrażam sobie teraz Budki bez Piotra...

Tylko co teraz będzie robił Romek Lipko

-
Ivellios - Maksymalny gaduła :)
Ivellios pisze:Tylko co teraz będzie robił Romek Lipko![]()
Romek będzie robił to co robi w dalszym ciągu czyli kompozycje, nowe aranżacje itd. bo z tego co mi wiadomo to jeszcze na emeryturę się nie wybiera

- Gość
Powyższy wpis należy do mnie tylko zapomniałem sie zalogować
Romek będzie robił to co robi w dalszym ciągu czyli kompozycje, nowe aranżacje itd. bo z tego co mi wiadomo to jeszcze na emeryturę się nie wybiera
natomiast ktoś kiedyś powiedział śmiechem że Piotra wzięto do zespołu dlatego że Romkowi brakuje już rąk i wszystkiego sam nie może zagrać
co do wypowiedzi Magistra to również podpisuję się pod tym co napisał 

Ivellios pisze:Tylko co teraz będzie robił Romek Lipko![]()

- Rockman
- Często się wypowiada
Witam!
Miałem okazję w sobotę poznać Piotra Kominka i muszę powiedzieć, że jest to pełen poczucia humoru,facet, który jest do tego wspaniałym instrumentalistą.
Po zmianach w Budce początkowo też się zastanawiałem, po kiego grzyba jeszcze jedno stanowisko z klawiszami, ale stopniowo patrząc na koncerty i muzykę obecnie graną przez Budkę nie wyobrażam sobie obecnego składu bez niego.
Dołączam tym do wypowiedzi Magistra i Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie!
Rockman, Ty dużo wiesz.
Miałem okazję w sobotę poznać Piotra Kominka i muszę powiedzieć, że jest to pełen poczucia humoru,facet, który jest do tego wspaniałym instrumentalistą.
Po zmianach w Budce początkowo też się zastanawiałem, po kiego grzyba jeszcze jedno stanowisko z klawiszami, ale stopniowo patrząc na koncerty i muzykę obecnie graną przez Budkę nie wyobrażam sobie obecnego składu bez niego.
Dołączam tym do wypowiedzi Magistra i Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie!
Rockman, Ty dużo wiesz.
Zapłacili za ideę cenę cen, teraz strzegą jej i bez końca trwa ich marsz...
-
PAXON - Stały bywalec
Beata od jakiegoś czasu nie śpiewa już z Budką...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"I coraz bardziej wokół pusto,
-
black_ozzy - Wybitny reprezentant
Hmmm
Ja uważam że Piotr Kominek jest zbędny w Budce Suflera, za to na jego miejsce mógłby przyjść drugi gitarzysta, pamiętam że czytałem na stronie Mietka Jureckiego że Budka Suflera chciała mieć dwóch gitarzystów. A dwóch gitarzystów to nie dwóch klawiszowców bo to przecież jest Rockowy zespół, a nowe aranżacje piosenek nie bardzo przypadły mi do gustu. 

- Karolek1203
- Często się wypowiada
Witam serdecznie.Piotr Kominek jest BUDCE BARDZO POTRZEBNY.Kto ma ucho do muzy wie że to bardzo dobry instrumentalista>Po co wprowadzać drugą gitare solową
Romuald mógłby dać więcej swobody ŁUKASZOWI.Zresztą niegrzecznie jest kogoś wirtualnie wyrzucać z zespołu.Pan Jurecki w tej chwili jest też tu zbędny.Nie oglądaj się do tyłu patrz w przyszłość.Nie żegnam się bo taki mam zwyczaj. 

- LORD MALAK
- Często się wypowiada
Moje zdanie jest takie: nieważne czy ktoś się nazywa Pudło lub Odkurzacz, ważne co ma do zagrania! Nie chodzi o aranż a o melodię. Zobaczcie, przecież na koncertach nadal jest grany Sen o dolinie czy Jest taki samotny dom, i nikt z nas się nie zastanawiał przy zmianie składu zespołu jak będą brzmieć te utwory grane przez nowych muzyków. A jednak da się je zagrać na dwoje klawiszy, jedną gitarę i dodatkowe przeszkadzajki. Recepta jest prosta: Sen o dolinie zawsze będzie Snem o dolinie, i podobnie jest z Samotnym domem. Nie ma znaczenia ile jest klawiszy, gitar i trąbek. Ważny jest etap TWORZENIA. Z 'Pocztówki' za żadne skarby utworu rockowego nie zrobisz!
-
miszczu - Strasznie wygadany
Re: Coś o Piotrze klawiszowcu
Muszę przyznać, że nie traktowałem Piotra zbyt poważnie jako członka zespołu. Jednym z zamierzeń z jakimi udawałem sie na zlot do Płocka było poznanie tego muzyka. Okazja nadarzyła sie już pierwszego dnia przy kolacji. Piotr okazał się bardzo miłym i przystępnym człowiekiem znakomicie obeznanym ze swoją branżą. Rozmowa z nim była dużą przyjemnością i dostarczyła mi zarówno wiedzy z dziedziny instrumentów klawiszowych jak i odpowiedzi na wiele nurtujących mnie pytań. Dziękuję Piotrze za to!!! I przepraszam- Twoja kolacja była już zimna ponieważ na bieżąco starałeś się odpowiadać a ja nie patrzyłem na to, że przecież możesz być głodny 

Bum tra tra Sumatra a w Angorze jeszcze gorzej ..to ja!
-
Sufler znad Wisły - Stały bywalec
Na stronie Piotr Kominek, nie jest już uwzględniony w składzie zespołu. Czy to definitywne rozstanie z Budką?
-
Maciek - Stały bywalec
Budka bez Kominka...
Dzisiaj, przy okazji koncertu zespołu Wniebowzięci, rozmawiałem z Panem Piotrem i powiedział mi, iż rozstał się z Budką w maju. Kiedy zadałem pytanie o zespół, to miałem odczucie, że trochę się zmieszał. Stwierdził, iż odszedł ze względu na "kryzysową sytuację". Nie sprecyzował konkretnie, ale przypuszczam, że chodzi o odchudzanie składu...
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
"Czasem warto zacząć jeszcze raz, drugą małą szansę sobie dać..."
- SolarQueen
- Czasem tu pisuje
Słuchając nowej płyty nie ma wątpliwości że drugie klawisze są w tym stylu zbędne.
-
rangiz - Pełno go tutaj!
Piotr Kominek nigdy nie budził we mnie entuzjazmu jako muzyk. Grał gdzieś tam na drugim tle i tak go poniekąd oceniałem. Jednak po przypadkowej dość rozmowie ( w trakcie kolacji ) zmieniłem zdanie co do jego osoby. Jest to wysokiej klasy klawiszowiec mający pojecie nie tylko o instrumentach obecnych lecz ku memu zadowoleniu z łezką w oku wspominający brzmienie organowe lat 70- tych. Moim zdaniem jest to muzyk posiadający wysoką inteligencję nie tylko muzyczna ale i historyczna dotyczącą jego instrumentu. Szkoda tylko, że przeze mnie i przez moje pytania Piotr nie mógł się spokojnie najeść ...Piotr jeśli kiedyś będziesz czytał te słowa... PRZEPRASZAM 

Bum tra tra Sumatra a w Angorze jeszcze gorzej ..to ja!
-
Sufler znad Wisły - Stały bywalec
• Strona 1 z 1